Update: 'Geblesseerde Van Leer moet twee maanden rust houden bij Ajax'

Update: 'Geblesseerde Van Leer moet twee maanden rust houden bij Ajax'

15-12-2017 13:32
21

Benjamin van Leer is maandag tijdens de training van Ajax geblesseerd geraakt aan zijn linkerknie. De Amsterdammers lijken de 25-jarige doelman wel even te moeten missen. Hij staat dit kalenderjaar in elk geval niet meer op het veld.

Van Leer is onderzocht in het ziekenhuis en blijkt letsel aan zijn achterste kruisband, een ingescheurde pees, te hebben opgelopen, schrijft Ajax donderdag op de officiële website. De sluitpost, die afgelopen zomer overkwam van Roda JC, hoeft desondanks niet onder het mes. In januari volgt nieuw onderzoek. Dan wordt duidelijk waneer hij weer inzetbaar is.

Van Leer is normaal gesproken de tweede doelman van Ajax, achter André Onana. In het Eredivisie-duel met Excelsior van donderdagavond wordt hij vervangen door Kostas Lamprou in de wedstrijdselectie. Van Leer stond van begin oktober tot medio november ook al aan de kant met een enkelblessure.

Update 13.32: Benjamin van Leer ontbreekt de komende periode in de wedstrijdselectie van Ajax. De medische staf van de Amsterdamse club gaat ervan uit dat het scheurtje in de achterste kruisband bij de 25-jarige doelman geneest met twee maanden rust. Dat meldt De Telegraaf.