Hadouir baalt van ploeggenoot: 'Een onbegrijpelijke actie. Echt zonde, onnodig'

Hadouir baalt van ploeggenoot: 'Een onbegrijpelijke actie. Echt zonde, onnodig'

15-12-2017 08:45
8

Anouar Hadouir begrijpt weinig van de actie van ploeggenoot Hicham Faik, die met een handsbal de 2-1 van Ajax inleidde. De 35-jarige middenvelder zag dat de Kralingers tot dat moment mochten hopen op een stunt. Het werd uiteindelijk 3-1 in de Arena.

Hadouir leidde met een vrije trap de gelijkmaker van Mike van Duinen in. "Onana deed het goed, hij bleef in het midden staan waardoor ik ging twijfelen. Mooi dat Mike er snel bij was", zegt hij tegen Voetbal International. Hadouir noemt het zonde dat Faik een strafschop weggaf. "Een onbegrijpelijke actie eigenlijk. Een reflex, echt zonde, het leek onnodig."

"Als we het langer op 1-1 hadden kunnen houden weet je het nooit. Maar Ajax heeft terecht gewonnen natuurlijk, laat dat duidelijk zijn", stelt Hadouir. Faik zelf heeft geen verklaring voor zijn daad. "Ik had zoiets wel eens op tv gezien van een speler. Ik weet dat het er vreemd uit ziet, het is niet te verklaren. Het is een reflex. Toen ik de bal raakte dacht ik ook gelijk: wat doe ik nou?"