'Ajax jaagt door: ook Argentijn moet in de zomer naar Amsterdam komen'

'Ajax jaagt door: ook Argentijn moet in de zomer naar Amsterdam komen'

15-12-2017 09:52
25

Na Hassane Bandé en Perr Schuurs hoopt Ajax op korte termijn ook Lisandro Magallán aan zich te binden. De 24-jarige Argentijn moet eveneens in de zomer van 2018 naar Amsterdam komen, melden De Telegraaf en Voetbal International.

Argentijnse media melden al dat Ajax een akkoord heeft met Boca Juniors, maar zo ver is het nog niet. De centrale verdediger is al langer in beeld bij Ajax. Hij is een vaste waarde bij zijn club en miste dit seizoen nog geen minuut in de Argentijnse competitie. Magallán wordt in eigen land omschreven als een fysiek sterke verdediger, die ook voetballend zijn mannetje staat.

De laatste weken zijn de onderhandelingen tussen Ajax en Boca in beweging gekomen. 'Een transfer komende zomer ligt dan ook voor de hand', schrijft VI. Magallán moet de Zuid-Amerikaanse enclave in de hoofdstad vergroten. Ajax richtte zijn vizier een paar jaar geleden op dat continent en haalde sindsdien onder meer Davinson Sánchez, Mateo Cassierra, Luis Orejuela en David Neres in huis.

Het Argentijnse radiostation Closs Continental berichtte donderdag al dat Ajax een bod van zes miljoen euro had neergelegd bij Boca.