'Appie, open je ogen. Met jouw kwaliteiten ben je voor mij de nieuwe Iniesta'

'Appie, open je ogen. Met jouw kwaliteiten ben je voor mij de nieuwe Iniesta'

15-12-2017 12:27
55

Een ongelooflijke speler, zo wordt Abdelhak Nouri getypeerd door Wim Jonk. In een groot artikel van The Guardian heeft de voormalig hoofd opleidingen van de Amsterdamse club niets dan lof voor de twintigjarige Ajacied.

"Als je naar Ajax keek, sprak na afloop iedereen over Appie. Hij was anders dan alle andere spelers", vertelt Jonk aan de Engelse krant. "Hij was zo creatief, maar ook entertaining. Daar hielden de mensen van. Voor hem was het zijn tweede natuur, omdat hij het voetbal heeft geleerd op straat."

The Guardian  beschrijft Nouri als een wonderfully gifted playmaker, die voetbal leuk maakte om te kijken. 'Vooral omdat hij uitstraalde het zélf leuk te vinden', klinkt het. Jonk koestert warme herinneringen aan de Ajacied, die bij verlaagd bewustzijn is na het tragische incident in juni.

Jonk rakelt in The Guardian op dat Nouri een keer liever niet voor Ajax O19 wilde spelen in de Youth League, omdat hij zich wilde laten zien bij Jong Ajax. Vervolgens maakte hij een wereldgoal. "De dag erna stapte hij op me af en omhelste hij me. Ik zei: Appie, open je ogen. Met jouw skills en kwaliteiten ben je voor mij de nieuwe Iniesta."