Taxi Veltman: 'Wilde nog met hem mee naar boven, maar je weet hoe mannen zijn'

Taxi Veltman: 'Wilde nog met hem mee naar boven, maar je weet hoe mannen zijn'

15-12-2017 19:02
27

Zo collegiaal als Joël Veltman is heeft hij Maximilian Wöber een taxi naar huis aangeboden na de wedstrijd tegen Excelsior, waarin de Oostenrijker geblesseerd raakte aan zijn knie. De Ajax-aanvoerder wilde Wöber thuisbrengen.

"We hebben een paar jongens die daar wonen, waaronder ik. Ik bood hem een taxi aan", zegt Veltman tegen AT5. "Ik wilde nog wel met hem mee naar boven gaan, maar je weet hoe mannen zijn. Die willen het liefst niet afhankelijk zijn van andere mannen. Hij wilde zelf naar boven, dat vond ik prima. Ik heb z'n tas meegenomen. Vanochtend heb ik hem weer meegenomen naar de club."

Naast Wöber moet ook Veltman de wedstrijd tegen AZ missen. De aanvoerder pakte tegen Excelsior zijn vijfde gele kaart van het seizoen. "Ik haalde Van Duinen neer. Anders kon hij misschien doorlopen. Ik nam geen risico. Uiteindelijk viel de 1-1 alsnog. Wöber haalt zondag sowieso niet en ik heb geel, dus dat wordt krap achterin ja. Of het dom was van me? Dat weet ik niet. Tuurlijk is het slim van Van Duinen dat hij vol voor die gele kaart ging, maar anders had hij misschien wel een-op-een gelopen. Het is als, als. Ik heb de vijfde gele kaart en moet AZ missen."