AZ ruikt bloed in aanloop naar Ajax-thuis: 'Zij hebben alleen De Ligt nog staan'

AZ ruikt bloed in aanloop naar Ajax-thuis: 'Zij hebben alleen De Ligt nog staan'

16-12-2017 10:30
56

John van den Brom kijkt reikhalzend uit naar de Noord-Hollandse derby tussen AZ en Ajax van zondagmiddag. De Alkmaarders beginnen als nummer drie van de Eredivisie aan het duel met de nummer twee en zijn vol zelfvertrouwen.

Van den Brom liet vrijdag al weten dat hij AZ als team sterker vindt dan Ajax. De huidige blessuregolf in Amsterdam werkt volgens Van den Brom niet in het voordeel van Ajax. "Ik wil niet voor Marcel Keizer praten, maar feit is wel dat je als trainer met een ingespeeld geheel aan de aftrap wilt verschijnen. Hoe meer vastigheid je daarin hebt, hoe beter. Dat zie je aan ons", laat hij weten aan De Telegraaf. De trainer ruikt bloed. "Ze hebben alleen nog Matthijs de Ligt staan van de laatste lijn die ze voor ogen hebben. En wij weten waar onze kracht ligt. Kortom, dat wordt interessant."

AZ heeft geen blessures overgehouden aan het midweekse duel met PEC Zwolle en is alweer tien officiële wedstrijden ongeslagen. De Alkmaarders kunnen dus met vertrouwen toewerken naar de Eredivisie-kraker. "Het stadion is uitverkocht. We kennen de rivaliteit tussen AZ en Ajax. Een aantal spelers heeft zelfs nog nooit tegen Ajax 1 gespeeld", somt Van den Brom de bepalende factoren op. "Bovendien hebben we twee dagen meer vrij gehad dan Ajax. En ze moesten redelijk diep gaan. Dat moet uiteindelijk ergens zichtbaar gaan worden in de wedstrijd."