'Higuain en ik gooiden de tas naar beneden en deden alsof er een bom in zat'

'Higuain en ik gooiden de tas naar beneden en deden alsof er een bom in zat'

16-12-2017 11:59
10

Omar El Kaddouri speelde tijdens het seizoen 2015/2016 samen met Gonzalo Higuain bij Napoli. De in België geboren Marokkaan raakte goed bevriend met de Argentijnse spits, blijkt uit een opmerkelijke anekdote van El Kaddouri.

"We stapten het vliegtuig in voor een uitwedstrijd. We gingen via een speciale brandtrap en er waren veel beveiligers met ons mee", vertelt El Kaddouri aan het Italiaanse Calcio Napoli 24. "Ik weet niet eens meer waarom, maar ik had twee rugzakken bij me. Higuain en ik gooiden een van twee rugzakken van de trap en we deden alsof er een bom in zat. Toen renden we meteen weg en de beveiliging kwam doodsbang achter ons aan gerend. We kwamen niet meer bij van het lachen!"

Na één seizoen was de samenwerking tussen Higuain en El Kaddouri alweer voorbij, aangezien de Argentijn de gevoelige overstap naar Juventus maakte. "Mensen vroegen wel eens aan mij of ik hetzelfde zou doen als Higuain. Dan zei ik: alsof Juve mij ooit wil hebben!", aldus El Kaddouri, tegenwoordig spelend voor het Griekse PAOK Saloniki. De aanvallende middenvelder begrijpt de beslissing van Higuain. "Ik weet dat het voor de Napoli-fans lastig te begrijpen is vanwege alle rivaliteit, maar als Juventus interesse heeft, dan ben je vrij om daarheen te gaan."