Keizer ziet twee ploegen 'op z'n Ajax' spelen: Dezelfde principes als Ajax

Keizer ziet twee ploegen 'op z'n Ajax' spelen: "Dezelfde principes als Ajax"

16-12-2017 12:45
26

Het spel van AZ heeft veel overeenkomsten met die van Ajax. Dat concludeert trainer Marcel Keizer in de aanloop naar de Eredivisie-topper van zondag.

"Het ziet er heel goed uit, ik vind dat ze een lekker seizoen draaien", zegt Keizer tegen Ajax Life. "Ik heb niet alle wedstrijden van AZ rechtstreeks gevolgd, maar hun spel lijkt het meeste op dat wat ik ook graag wil spelen. Ik zie bij AZ dezelfde principes als bij Ajax, bij PEC Zwolle trouwens ook."

"AZ speelt met veel variatie van achteruit, op een manier die je in Nederland niet vaak ziet. De backs staan hoog, meestal aan de binnenkant. AZ geeft druk als team, staat compact en de verdediging sluit het spel snel op", aldus Keizer, die geen idee heeft welke kant het Eredivisie-duel op gaat.

"Ik verwacht een leuke wedstrijd omdat AZ en Ajax ploegen zijn die leuk voetbal willen spelen. Dit levert een ander wedstrijdbeeld op dan tijdens onze laatste twee thuisduels, maar een van beide ploegen kan best teruggedrongen worden zonder dat het de bedoeling is. Als ons dat gebeurt, moeten we dicht bij elkaar blijven en er voetballend proberen uit te komen."