In het kort: Bosz-opvolger wint wéér met Dortmund, Napoli klimt over Inter heen

In het kort: Bosz-opvolger wint wéér met Dortmund, Napoli klimt over Inter heen

16-12-2017 20:52
3

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Dortmund wint ook tweede duels na Bosz-vertrek
Het ontslag van Peter Bosz bij Borussia Dortmund legt de Duitse club vooralsnog geen windeieren. Onder leiding van zijn opvolger Peter Stöger is zaterdagavond de tweede competitiezege op rij geboekt. TSG Hoffenheim kwam via Mark Uth nog wel op voorsprong in het Signal Iduna Stadion, maar na de pauze scoorden Pierre-Emerick Aubameyang (penalty) en Christian Pulisic. Dortmund staat nu op de derde plek, met twee punten minder dan aartsrivaal Schalke 04. 

Napoli klimt over Inter heen
SSC Napoli heeft zaterdagavond optimaal geprofiteerd van de verrassende nederlaag van koploper Internazionale tegen Udinese (1-3). De nummer twee van de Serie A won op bezoek bij Torino en is daardoor de nieuwe lijstaanvoerder. Kalidou Koulibaly, Piotr Zielinski en Marek Hamsik maakten er binnen een halfuur 0-3. Na een uur tekende Andrea Belotti namens de thuisploeg voor de eretreffer. Napoli heeft nu 42 punten, twee meer dan Inter.  

Sterrenaanval bezorgt PSG ruime zege
Ligue 1-koploper Paris Saint-Germain heeft zaterdag met ruime cijfers gewonnen van Stade Rennes. Het werd 1-4. Binnen twintig minuten stond het al 0-2, door treffers van Neymar en Kylian Mbappé. Na de pauze tekende Firmin Mubele Ndombe voor de aansluitingstreffer. De zege kwam echter nooit in gevaar voor de ploeg van trainer Unai Emery. Benjamin Andre kreeg rood namens Rennes en Edinson Cavani en Neymar schroefden de score op naar 1-4. Door de zege staat PSG nu weer negen punten voor op nummer twee AS Monaco. 

Stoke hard onderuit, ontslag dreigt
Mark Hughes moet serieus vrezen dat zijn laatste uur als manager van Stoke City heeft geslagen. De club van Bruno Martins Indi, Ibrahim Afellay en Erik Pieters ging zaterdag hard onderuit in eigen huis. Het werd 0-3 tegen West Ham United. Marko Noble, Marko Arnautovic - tegen zijn oude club - en Diafra Sakho maakten de goals. Afgelopen week schreven Engelse media dat Hughes móest winnen van West Ham om het vertrouwen van de clubleiding te behouden. The Potters staan op de zeventiende plaats, slechts één punt boven de degradatiestreep. 

Ten Cate grijpt naast brons op WK
Henk ten Cate is er met Al-Jazira niet in geslaagd derde te worden op het WK voor clubteams. In Abu Dhabi verloor de ploeg van de Nederlandse trainer kansloos met 4-1 van Mexicaans kampioen Pachuca. De club uit de Verenigde Arabische Emiraten had het Real Madrid in de halve finale nog verrassend lastig gemaakt (1-2). Bij Pachuca bleef Keisuke Honda, oud-speler van VVV-Venlo, negentig minuten op de bank. De finale tussen Real Madrid en Gremio begint om 18.00 uur Nederlandse tijd.

Nuytinck wint verrassend van koploper Inter
Bram Nuytinck heeft met Udinese een verdienstelijke zege geboekt bij Internazionale: 1-3. Voor de koploper is het de eerste competitienederlaag van het seizoen. Mauro Icardi maakte nog wel de openingstreffer van Kevin Lasagna ongedaan, maar Rodrigo de Paul (strafschop) en  Antonin Barak bezorgden Udinese drie punten. Inter blijft door de nederlaag op 40 punten staan. Achtervolgers Napoli en Juventus kunnen bij een zege passeren.

Crystal Palace boekt uitzege op Leicester
Laagvlieger Crystal Palace heeft de eerste uitzege van het seizoen in de Premier League binnen. Leicester City werd zaterdagmiddag verrassend verslagen op eigen terrein: 0-3. In de eerste helft scoorden Christian Benteke en Wilfried Zaha namens Palace. Bakary Sako tekende in blessuretijd voor de 0-3. In de tweede helft kreeg de jarige Leicester-controleur Wilfred Ndidi rood. The Foxes waren met vier competitieoverwinningen op rij juist goed bezig. Palace klimt door de winst uit de degradatiezone. Patrick van Aanholt zat de hele wedstrijd op de bank, Jaïro Riedewald mocht in de 85e minuut invallen. 


Nederlanders in actie in Engeland en Duitsland
Veel landgenoten komen zaterdagmiddag in actie in de Premier League (vijf wedstrijden om 16.00 uur) en de Bundesliga (vijf wedstrijden om 15.30 uur). Davy Pröpper neemt het met Brighton & Hove Albion op tegen Burnley en Wesley Hoedt heeft een basisplaats bij Southampton, dat op bezoek gaat bij Chelsea. Virgil van Dijk zit op de bank.

Bij Stoke City één Nederlander in de basis: Erik Pieters. The Potters komen in eigen huis in actie tegen West Ham United. Rajiv van la Parra speelt met Huddersfield Town tegen Watford. Daryl Janmaat staat in de basis bij de thuisploeg. Marvin Zeegelaar ontbreekt vanwege een schorsing. 

In Duitsland gaat VfL Wolfsburg op bezoek bij hekkensluiten FC Köln. Paul Verhaegh spelen bij de gasten. Bij Eintracht Frankfurt, dat Schalke 04 ontvangt, speelt Jetro Willems. FC Augsburg-verdediger Jeffrey Gouweleeuw neemt het met zijn club op tegen SC Freiburg. Herbstmeister Bayern München gaat zonder Arjen Robben op bezoek bij VfB Stuttgart. De vleugelaanvaller is nog altijd geblesseerd.