LIVE-discussie: Vreven wijst Bertrams-vervanger aan; Heerenveen jaagt op thuiszege

LIVE-discussie: Vreven wijst Bertrams-vervanger aan; Heerenveen jaagt op thuiszege

16-12-2017 17:35
9

Na de remise tegen Feyenoord (1-1) gaat sc Heerenveen zaterdag op jacht naar de eerste thuiszege sinds 10 september, toen PSV met 2-0 werd verslagen. Tegenstander NAC Breda heeft de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie.

Het gehavende NAC, dat liefst acht spelers moet missen, won slechts een van de laatste tien duels. Mark Birighitti keert terug onder de lat bij de Brabanders, die Nigel Bertrams voorlopig moeten missen vanwege een schorsing. Verder voert trainer Stijn Vreven geen wijzigingen door ten opzichte van de 2-1 nederlaag tegen FC Twente. De Belg is in beroep gegaan tegen de uitspraak van de tuchtcommissie, die hem voor drie duels wilde schorsen, en zit daardoor gewoon op de bank.

Heerenveen treedt met dezelfde elf spelers aan als tegen Feyenoord. De Friezen beginnen wederom in een 4-2-3-1 opstelling met Stijn Schaars en Morten Thorsby als controlerende middenvelders. Voor hen zorgen Yuki Kobayashi, Pelle van Amersfoort en Michel Vlap voor de verbinding met spits Henk Veerman.

De opstellingen

sc Heerenveen: Hahn; Dumfries, Høegh, Pierie, Schmidt; Schaars, Van Amersfoort, Thorsby, Kobayashi, Vlap; Veerman

NAC Breda: Birighitti; Sporkslede, Meijers, Mari, Angelino; Nijholt, Vloet, Garcia; Korte, Ambrose, El Allouchi