'Wij hebben heel veel slechte spelers gekregen door Alex Pastoor'

'Wij hebben heel veel slechte spelers gekregen door Alex Pastoor'

17-12-2017 08:14
12

Sparta-fan Hugo Borst houdt zijn hart vast voor de Rotterdamse derby tegen Feyenoord. Hij laat zich zeer kritisch uit over het transferbeleid van Alex Pastoor, maar vestigt zijn hoop op Leo Beenhakker.

"De records zijn goed, in 2006 won Feyenoord voor het laatst", zegt Borst bij FOX Sports. "Maar dat wil niet zeggen dat het goed gaat aflopen. Omdat wij gewoon heel veel slechte spelers hebben gekregen door Alex Pastoor. Het is jammer dat hij zichzelf niet alleen een trainer waant, maar ook een technisch directeur. Dat zijn toch wel twee verschillende dingen."

Borst heeft evenwel goede hoop dat Beenhakker de schade enigszins weet te repareren. De oud-coach van onder meer Feyenoord, Ajax en Real Madrid is tijdelijk binnengehaald op Het Kasteel als technisch adviseur. "Beenhakker gaat tot februari zorgen voor twee of drie versterkingen om Sparta te behoeden voor degradatie", weet de presentator en columnist.

"Kijk, er zijn grote plannen", vervolgt Borst, die benadrukt dat Sparta financieel gezond is. "Ze willen het stadion van de zomer uitbreiden van tien- naar dertienduizend. Dat hoef je natuurlijk niet te doen als je in de Jupiler League speelt."