Van den Brom kritisch: Hij moet zijn handen leren thuis te houden

Van den Brom kritisch: "Hij moet zijn handen leren thuis te houden"

17-12-2017 17:51
52

John van den Brom moet nog een keer slikken als hij de beelden van de gemiste kans van Fred Friday ziet. De AZ-spits liet in de slotfase dé mogelijkheid liggen om zijn ploeg naast Ajax te schieten.

"Tja, hij mist de bal. Als hij hem aanraakt, zit-ie. Helaas, daarom staan we met lege handen. Dat is jammer", zegt Van den Brom tegen FOX Sports. "Na een goede serie is het heel vervelend om te verliezen. In een wedstrijd als deze had het alle kanten op gekund. We hebben gebruik gemaakt van de ruimte die Ajax liet. Die hebben we goed bespeeld. Ajax heeft een aantal spelers die je liever niet aan de bal wil hebben."

Vlak na rust kwam Ajax op voorsprong, omdat scheidsrechter Danny Makkelie floot tegen Pantalis Hatzidiakos, die Klaas-Jan Huntelaar vasthield. "Áls het een strafschop was, is het inderdaad slim. Hij moet zijn handen leren thuis te houden. Dat zijn zeker tegen dit soort spitsen leermomenten voor hem. Of ik het hem verwijt? Je moet de scheidsrechter nooit in de gelegenheid brengen om een strafschop te geven. Je moet als verdediger goed staan en niet, en dat doet hij veel te veel, je handen gebruiken. Dan weet je dat Ajax ook daar goed in is. Dat zijn dingen die we kunnen leren."