Van Bronckhorst heeft nieuwe rol voor Kramer: 'Daar zullen we hem voor gebruiken'

Van Bronckhorst heeft nieuwe rol voor Kramer: 'Daar zullen we hem voor gebruiken'

18-12-2017 20:18
15

Giovanni van Bronckhorst gaat Michiel Kramer alleen nog maar gebruiken als pinch-hitter bij Feyenoord. De 29-jarige spits hoeft niet meer te rekenen op een basisplaats, zelfs niet als eerste spits Nicolai Jörgensen geblesseerd is.

Tegen Sparta ontbrak Jörgensen vanwege familieomstandigheden. Normaal gesproken staat Jean-Paul Boëtius dan in de punt van de aanval, maar die speelde op links vanwege de afwezigheid van Sam Larsson. Daardoor koos Van Bronckhorst zondag voor de achttienjarige Dylan Vente in de spits in plaats van Kramer. "Ik heb gisteren (zaterdag, red.) met Michiel gesproken", aldus Van Bronckhorst na afloop van het duel met Sparta (0-7 winst) op de persconferentie.

Vente beloonde zijn trainer met een doelpunt en een assist. "Ik moest een keuze maken tussen Kramer en Vente. Ik kan ook Boëtius in de spits zetten. Door de afwezigheid van Larsson speelde Boëtius op links. Het type speler dat Dylan is, had de wedstrijd nodig. Dat is ook bewezen. Wat voor type Kramer is? De rol die hij heeft is de laatste fase, als pinch-hitter. Daar zullen we hem ook voor gebruiken."