In het kort: Everton naar de negende plaats, Jong Ajax wint thuis

In het kort: Everton naar de negende plaats, Jong Ajax wint thuis

18-12-2017 23:03
5

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Everton wint ondanks doelpunt van Fer
Everton blijft goed draaien onder Sam Allardyce. Maandagavond waren The Toffees met 3-1 te sterk voor Swansea City, dat nog wel op voorsprong kwam door Leroy Fer. Wayne Rooney kon gelijkmaken vanaf de penaltystip, maar de Engelsman faalde. De inzet werd door Dominic Calvert-Lewin echter wel benut. Vlak na de rust zorgde miljoenenaankoop Gylfi Sigurdsson voor de 2-1, waarna Rooney een kwartier voor tijd een herkansing kreeg vanaf de strafschopstip: 3-1. Everton klimt naar de negende plaats in de Premier League. Swansea staat twintigste.

Jong Ajax boekt belangrijke overwinning
Jong Ajax heeft in de strijd om het kampioenschap in de Jupiler League thuis goede zaken gedaan tegen FC Den Bosch. De jonge Amsterdammers waren op sportpark De Toekomst met 1-0 te sterk. De treffer werd gemaakt door Ché Nunnely, op aangeven van Noa Lang. Jong Ajax staat derde, met een achterstand van één punt op NEc en twee op koploper Fortuna Sittard.