Rijzende ster bij PEC: 'Waarschijnlijk zijn zelfs Ajax, Feyenoord en PSV te laat'

Rijzende ster bij PEC: 'Waarschijnlijk zijn zelfs Ajax, Feyenoord en PSV te laat'

19-12-2017 09:19
74

De kans is klein dat PEC Zwolle-uitblinker Ryan Thomas nog een binnenlandse transfer zal maken. Waarschijnlijk verkast de middenvelder direct naar een buitenlandse topcompetitie. Dat denkt Voetbal International-journalist Stef de Bont althans. Hij volgt de spectaculaire ontwikkeling van Thomas (22) op de voet. 

De Bont is onder de indruk van de winnaarsmentaliteit van de international. "Het was begin november en PEC Zwolle trad aan tegen PSV. Tot zover niks bijzonders. Maar Thomas had even daarvoor een wereldreis van zo'n 40.000 kilometer gemaakt. In een uiterste poging het WK te halen, speelde hij een tweeluik tegen Peru. Amsterdam-Dubai-Wellington-Peru-Dubai-Amsterdam. Nieuw-Zeeland faalde. Thomas keerde twee dagen voor het treffen met PSV terug in Nederland. Hij reed meteen door naar het stadion om zich te laten behandelen. Twee dagen later stond hij, jetlag of niet, gewoon in de basis."

Wedden

Meer odds

Een transfer lonkt. "Een paar jaar geleden was PEC bang dat een AZ of FC Utrecht hem op zou halen. Waarschijnlijk zijn nu zelfs Ajax, Feyenoord en PSV al te laat. Thomas kan op den duur de Europese top aan."

Thomas heeft in Zwolle een verbintenis tot medio 2019.