Ziggo Sport sluit deal met UEFA en verwerft rechten Champions League

Ziggo Sport sluit deal met UEFA en verwerft rechten Champions League

20-12-2017 09:47
39

Ziggo zendt vanaf augustus zijn Champions League-voetbal niet alleen in een betaalpakket, maar ook op zijn 'gratis' kanaal uit. De provider meldt dat het daarvoor een contract heeft gesloten met de UEFA tot en met het seizoen 2020/'21.

Het gaat om de rechten voor het live en in samenvatting uitzenden van alle duels op televisie en internet. Op Champions League-avonden zal Ziggo Sport vanaf het seizoen 2018/'19 in de groepsfase naast een live wedstrijd om 19.00 uur vanaf 21.00 uur een schakelprogramma uitzenden.

Vanaf de achtste finales zal er per speelavond telkens een live wedstrijd te zien zijn. Ook zendt Ziggo van alle duels een samenvatting uit. Momenteel is het Champions League-voetbal bij Ziggo alleen beschikbaar achter de decoder.

Will Moerer, directeur van Ziggo Sport, is blij met de hernieuwde overeenkomst. "Onze jarenlange relatie met de UEFA Champions League krijgt gelukkig een mooi vervolg. We hebben nu niet alleen de rechten om de wedstrijden via ons betaalpakket Ziggo Sport Totaal aan te bieden, maar kunnen de wedstrijden nu dus ook via Ziggo Sport aan al onze Ziggo klanten laten zien."

De zogenaamde open net-rechten zullen op een later moment weer op de Nederlandse markt komen. De finale en wedstrijden van Nederlandse teams moeten hoe dan ook worden uitgezonden op een voor alle Nederlanders gratis toegankelijk net. Ziggo Sport is dat dus niet. Ook de halve finale en de finale zijn te zien op Ziggo, maar niet exclusief.