Mentale klap voor keeper: 'Al komt Van der Sar terug, ik geef nooit op'

Mentale klap voor keeper: 'Al komt Van der Sar terug, ik geef nooit op'

Gepubliceerd: woensdag 20 december 2017 om 14:14wo 20-12-2017 om 14:14

Delano van Crooij krijgt woensdagavond zijn kans in het doel van VVV-Venlo. Vorig seizoen was de 26-jarige Limburger nog eerste keeper in stadion De Koel, die het in de KNVB Beker opneemt tegen PSV. Zomeraanwinst Lars Unnerstall is hem echter voorbijgestreefd bij de promovendus. 

"In het begin heb ik daar wel moeite mee gehad. Je raakt verwend. Ik ging vorig seizoen uit het niets spelen. Het ging goed, we werden kampioen. Dan komt de Eredivisie en weet je dat er iemand bij komt, omdat Maarten de Fockert terug ging naar Heerenveen", blikt Van Crooij terug met De Limburger. "Voor VVV was het een buitenkans om Unnerstall te strikken. Een keeper met zeventig duels in de Bundesliga en wedstrijden in de Champions League achter de rug. Ik heb me voorgenomen te laten zien dat ik mentaal sterk ben. Dat ik iedere kansje zou pakken."

Van Crooij is naar eigen zeggen 'mentaal sterk'. Daardoor lukt het hem om met de situatie om te gaan. "Ik kan me goed opladen voor wedstrijden, daar heb ik geen ritme voor nodig. Dat soort excuses zoek ik niet. Lars is van het niveau top-drie in Nederland, dat ben ik nog niet. Maar opgeven zal ik nooit, al komt Edwin van der Sar terug en gaat hij bij VVV keepen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws