Cocu ziet 'krachtspeler' liefst zo snel mogelijk naar PSV komen: Ligt bij Brands

Cocu ziet 'krachtspeler' liefst zo snel mogelijk naar PSV komen: "Ligt bij Brands"

20-12-2017 18:34
16

Phillip Cocu ziet Maximiliano Romero het liefst zo snel mogelijk naar PSV komen. Dat laat de trainer van de Eindhovense club woensdag weten aan FOX Sports, dat stelt dat Romero donderdag zijn handtekening zet onder een meerjarig contract.

Of Romero vanaf januari of volgend seizoen in Eindhoven speelt, weet Cocu nog niet. "Van mij mag hij zo snel mogelijk komen als het allemaal goed gaat komen", vertelt de PSV-trainer voor de bekerwedstrijd tegen VVV-Venlo aan FOX. "Het hangt allemaal weer van een heleboel dingen af. Dat ligt bij Marcel (Brands, red.)."

Cocu typeert Romero als een 'fysiek behoorlijke sterke speler'. "Een krachtspeler", zegt hij. "Eentje die toch een goede techniek heeft. Tweebenig, een echte nummer 9. Ik kan zo niet een speler noemen waarmee je hem zou kunnen vergelijken. Hij is nog steeds wel een jonge speler, dus mocht hij komen dan zal hij tijd nodig hebben om te wennen. Ik hoop dat het gaat lukken."

Cocu kan nog niet bevestigen dat Romero naar PSV komt. De laatste dagen is de miljoenentransfer onzeker geworden door inmenging van Borussia Dortmund, maar PSV lijkt nog steeds de beste papieren te hebben voor de achttienjarige spits die nu nog onder contract staat bij Vélez Sarsfield.