'Dan zie ik het zomaar gebeuren dat hij op 25-jarige leeftijd alsnog PSV 1 haalt'

'Dan zie ik het zomaar gebeuren dat hij op 25-jarige leeftijd alsnog PSV 1 haalt'

20-12-2017 18:22
5

Clint Leemans neemt het woensdagavond met VVV-Venlo op tegen zijn oude club PSV. Maurice Steijn, trainer van VVV, denkt dat de revelatie van de eerste seizoenshelft ooit weer in Eindhoven terecht kan komen.

"Hij is pas 22, dus wellicht zou het kunnen. Maar dan wel met een omweg", vertelt Steijn voor de bekerwedstrijd tussen PSV en VVV aan FOX Sports. "Als hij bij VVV is uitgeleerd kan hij een tussenstap naar een subtopper maken. Groningen, Heerenveen, Utrecht, dat soort ploegen. Als hij daar twee, drie jaar het niveau laat wat hij bij ons laat zien, zie ik het zomaar gebeuren dat hij met 25, 26 alsnog PSV 1 haalt."

Leemans, die de hele jeugdopleiding van PSV doorliep, maakt zijn eerste Eredivisie-seizoen een goede indruk. In zeventien competitieduels maakte hij zeven goals. Steijn: "Hij heeft een uitstekend linkerbeen en een geweldige pass, maar met name in de één-tegen-één duels, het fysieke gedeelte en het handelen, in alle facetten, moet hij nog een stap maken om uiteindelijk bij PSV te komen. Sommige spelers hebben er wat langer voor nodig. Ik denk wel dat hij het uiteindelijk in zich heeft."