'Ik word helemaal gek op de PSV-bank en ben klaar om in het veld te komen'

'Ik word helemaal gek op de PSV-bank en ben klaar om in het veld te komen'

21-12-2017 07:25
26

Tegen VVV-Venlo mocht hij even invallen, maar Albert Gudmundsson hoopt vaker de kans te krijgen in het eerste elftal van PSV. Het IJslandse talent klopt nadrukkelijk op de deur, zijn geduld wordt echter flink op de proef gesteld.

Tegen VVV speelde Gudmundsson, die hoge ogen gooit bij Jong PSV, 22 minuten mee. "Ik ga nog niet in één rechte lijn omhoog", zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. "Het gaat ook niet volgens mijn plan, maar ik doe mijn best. Ik heb ook geen recht om te klagen dat ik op de bank zit als de ploeg bijna iedere week wint."

In gesprek met Voetbal Inside geeft Gudmundsson aan dat hij zich regelmatig zit te verbijten op de PSV-bank. "Ik ben een jonge speler en moet dus geduld hebben. Ik word helemaal gek op de bank en ben klaar om in het veld te komen. Het kan lastig zijn. De clubleiding zegt dat ik nog jong ben en geduldig moet zijn. Op bepaalde momenten móet ik spelen. Vandaag (woensdag, red.) kreeg ik minuten om mensen te laten zien wat ik kan. Ik deed het oke. Dit is hopelijk de eerste stap."