Kuip-gemor: De eerste keer dat er kritiek van de tribunes kwam schrok ik

Kuip-gemor: "De eerste keer dat er kritiek van de tribunes kwam schrok ik"

21-12-2017 09:13
11

Jean-Paul Boëtius probeert de jonkies van Feyenoord te helpen met hun aanpassing aan spelen in de hoofdmacht. Boëtius weet als geen ander dat jongens als Dylan Vente, Tyrell Malacia en Lutsharel Geertruida als eigen jeugd veel krediet krijgen van de Feyenoord-aanhang, maar dat dit ook op een dag volledig anders zal zijn.

"De eerste keer dat er kritiek van de tribunes kwam schrok ik. Ik was niet eens teleurgesteld, het is een bijzondere ervaring", zegt Boëtius in De Telegraaf. "Het hoort erbij natuurlijk, maar als je het nooit hebt meegemaakt moet je daar even mee leren omgaan. Ja, op Varkenoord speelde ik ook wel eens een slechte wedstrijd, maar dan waren er drie mensen die daar iets van zeiden: mijn trainer, mijn vader en moeder. Nu laten 50.000 man het merken in De Kuip als ze niet tevreden zijn."

"Ik merk dat wij, de wat oudere jongens, die gastjes op sleeptouw willen nemen. En daar word je zelf weer net een beetje meer volwassen van. Voetbal ik met een stel dertigers, dan ben ik zelf de jongste. Dan ben je ook wat terughoudender. Nu besef ik dat juist ik een voorbeeldfunctie moet vervullen voor de nieuwelingen", aldus Boëtius.

"