Heerenveen heeft miljoenentransfers nodig: 'We gaan aan hen verdienen'

Heerenveen heeft miljoenentransfers nodig: 'We gaan aan hen verdienen'

21-12-2017 09:36
32

Uit de jaarcijfers van sc Heerenveen bleek eens temeer dat de Friese club niet zonder uitgaande miljoenentransfers kan. Heerenveen maakt een verlies van anderhalf miljoen euro bekend, maar dat zou vier miljoen euro verlies zijn geweest zonder transferinkomsten.

En dus luidt de vraag: wie moet er dit seizoen voor geld in het laatje gaan zorgen bij Heerenveen? "We gaan aan Arber Zeneli en Yuki Kobayashi verdienen", zegt algemeen directeur Luuc Eisenga tegen de Leeuwarder Courant. "Kik Pierie en Michel Vlap zijn jongens aan wie wij veel plezier gaan beleven. Net als Denzel Dumfries. Nemanja Mihajlovic komt er ook wel. Kijk: je hoeft je ze niet allemaal te verkopen hè? En je kunt ook niet een heel team volstoppen met talenten. Daar moet je een balans in vinden."

Ondanks de financiële situatie vindt Eisenga Heerenveen een subtopper. "Hoewel onze salariskosten zijn gestegen, tikt ons salarishuis in verste verte niet aan bij clubs als FC Utrecht en Vitesse. Wij hebben geen rijke Rus of Arabier, maar moeten het met redelijk beperkte middelen zelf doen. Maar door slim te zijn en goed te scouten blijven de play-offs een realistische doelstelling voor Heerenveen",aldus de algemeen directeur.

Lees ook: Heerenveen draait weer verlies en beperkt schade nog met transfers Dost en Ziyech