'PSV plundert kas: afgelopen zomer minder dan 20 miljoen euro op de bank'

'PSV plundert kas: afgelopen zomer minder dan 20 miljoen euro op de bank'

22-12-2017 08:18
111

PSV heeft de clubkas aardig moeten plunderen om de komst van Maximiliano Romero mogelijk te maken. Technisch manager Marcel Brands maakt liefst 10,5 miljoen euro over naar Vélez Sarsfield.

Daarmee is Romero na Mateja Kezman (14 miljoen) en Hirving Lozano (zo'n 12 miljoen) de duurste aankoop aller tijden. Dat terwijl er afgelopen zomer nog maar een kleine twintig miljoen euro op de bank stond, meldt het Eindhovens Dagblad. Daarna waren er ook nog enkele financiële tegenvallers, zoals de uitschakeling in de Europa League.

PSV verwacht in de toekomst echter de nodige transferinkomsten met spelers als Lozano, Luuk de Jong, Jürgen Locadia en Steven Bergwijn. Het is nog niet duidelijk of Romero al in januari de concurrentiestrijd aangaat in het Philips Stadion. PSV sluit dat niet helemaal uit, maar Vélez-coach Gabriel heinze wil hem nog zes maanden aan boord houden.

"Ik ben een spits. Ik heb al gescoord voor mijn oude team in Argentinië. En dat wil ik hier ook doen", reageert Romero bij PSV TV op zijn transfer. "Mijn zaakwaarnemer, vader en ik vonden het een goed idee om mijn carrière voort te zetten op een nieuwe plek. Een grotere en betere plek. Dat is PSV geworden. Het is een grote club die altijd voor het kampioenschap speelt."