Giggs doet Van Gaal-boekje open: 'Konden Jesus en Mbappé halen voor vijf miljoen'

Giggs doet Van Gaal-boekje open: 'Konden Jesus en Mbappé halen voor vijf miljoen'

22-12-2017 11:29
25

Ryan Giggs werkte tussen 2014 en 2016 als assistent van Louis van Gaal bij Manchester United en die samenwerking is niet altijd optimaal verlopen. De United-legende vertelt in een interview met The Times over zijn moeizame werkrelatie met Van Gaal.

"Het was moeilijk omdat Louis zijn eigen ideeën had. Dat moet je uiteraard respecteren, maar we hebben een paar stevige discussies gehad", vertelt Giggs, die drie spelers op initiatief van Van Gaal zag vertrekken uit Manchester. "Dan heb ik het over Jonny Evans, Danny Welbeck en Rafael, jongens die de club door en door kenden en waar ik nog mee samen heb gespeeld. En het is misschien makkelijk om het achteraf te stellen, maar hun vervangers waren ook niet geweldig."

Bovendien had United voor weinig geld Gabriel Jesus en Kylian Mbappé kunnen halen, claimt Giggs. "Ik heb Jesus drie jaar geleden zien spelen. Mbappé heb ik een jaar lang gevolgd met onze scouts", vertelt de Welshman over het duo dat inmiddels uitblinkt namens respectievelijk Manchester City en Paris Saint-Germain. "Ik zei meteen: halen! Dat zou ongeveer vijf miljoen euro hebben gekost. Desnoods had je ze eerst uit kunnen lenen."