'Bergkamp is voor mij ook de grootste verliezer, hij kon meedogenloos zijn'

'Bergkamp is voor mij ook de grootste verliezer, hij kon meedogenloos zijn'

Gepubliceerd: vrijdag 22 december 2017 om 12:17vr 22-12-2017 om 12:17

Dennis Bergkamp werd door sommige medewerkers binnen Ajax gevreesd om zijn machtspositie. Dat stelt David Endt, nadat naast Bergkamp ook hoofdtrainer Marcel Keizer en assistent Hennie Spijkerman op non-actief zijn gezet door Ajax.

"Bergkamp is voor mij ook de grootste verliezer", aldus Endt in gesprek met de NOS. "Er was altijd wel kritiek op zijn handelen in het technisch hart. Hij werkte een beetje vanuit een ivoren toren, maar had wel zeer veel macht. Hij werd door sommige mensen zelfs gevreesd vanwege die macht. Hij kon meedogenloos zijn in zijn oordeel."

"Waarschijnlijk heeft Bergkamp ook een groot aandeel gehad in de aanstelling van Marcel Keizer als hoofdtrainer. Dat idee heb ik altijd gehad en dat wordt nu wel heel sterk bevestigd door deze gang van zaken."

De voormalige teammanager van Ajax weet niet hoe het nu verder moet met de Amsterdamse club. Tegen Willem II (zondag) zit Michael Reiziger als interim-trainer op de bank. "Dat is een lastige vraag. Maar ik denk niet dat dit uit de lucht komt vallen. Voor de buitenwereld wel, maar er moet intern al langere tijd over zijn gesproken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws