Van Bronckhorst praat met Kramer na kroket-incident: Hij mag weg in winterstop

Van Bronckhorst praat met Kramer na kroket-incident: "Hij mag weg in winterstop"

22-12-2017 14:21
64

Michiel Kramer mag bij Feyenoord vertrekken in de winterstop. Dat heeft trainer Giovanni van Bronckhorst vrijdag medegedeeld. De coach zat met de spits om de tafel naar aanleiding van het kroket-incident.

Tijdens de rust van het bekerduel met Heracles Almelo stond Kramer met een broodje kroket op het veld. "Er is ruimte om uit elkaar te gaan. Dat weet hij al een aantal dagen. Michiel heeft de club niet goed vertegenwoordigd en dit willen wij niet uitstralen als Feyenoord. Hij mag in de winterstop vertrekken", aldus Van Bronckhorst, geciteerd door onder meer het Algemeen Dagblad en RTV Rijnmond.

"Kramer heeft iets teweeg gebracht gisteren", vervolgt Van Bronckhorst. "Ik zit zelf ook met vragen. Hoe komt het dat hij met een broodje kroket op het veld staat? Michiel is een goed mens en hij is fijn om mee te werken, maar we hebben ook een aantal botsingen gehad, over zijn arbeid en de acties die hij maakt. Dat rijmt niet met hoe ik topsport zie. Ik begrijp het niet. Ik heb hem gevraagd of het provocatie was. Hij zegt dat hij er niet bij na heeft gedacht." Van Bronckhorst wilde niet zeggen of Kramer in de winterstop transfervrij kan vertrekken.

"Je merkt aan Michiel dat de laatste maanden niet makkelijk zijn voor hem. Hij kiest ook voor toekomst. Hij is een goede jongen, heeft zijn waarde gehad voor club. Hij is kampioen van Nederland geworden, heeft de beker en de Super Cup gewonnen. Hij heeft uitstekend gepresteerd", aldus Gio.