Jupiler League-club zet trainer vlak voor kerst op straat: Chemie verdwenen

Jupiler League-club zet trainer vlak voor kerst op straat: "Chemie verdwenen"

23-12-2017 13:51
6

Peter van den Berg is zaterdag op straat gezet door RKC Waalwijk. De Jupiler League-formatie maakt dat via de officiële kanalen bekend. Vanwege slechte resultaten in de competitie is besloten om vlak voor kerst afscheid te nemen. 

"Na de hoopgevende prestaties en de positieve ontwikkelingen van de club vorig seizoen is er afgelopen zomer meer geïnvesteerd om de sportieve ambities verder kracht bij te zetten. Tot ieders teleurstelling zijn de prestaties in de eerste seizoenshelft ondermaats gebleken", zegt RKC-directeur Frank van Mosselveld op de website van de club.

"Ook is de chemie tussen Den Berg en de spelers verdwenen. Daar hebben we met Peter over gesproken en we zijn tot de conclusie gekomen dat het helaas beter is om nu al uit elkaar te gaan. We danken Peter voor de inzet de afgelopen jaren en gaan ons beraden over zijn opvolging."

Voormalig verdediger Van den Berg (46) was sinds 2016 hoofdtrainer van RKC. Vorig seizoen eindigden de Waalwijkers op de tiende plaats in de Jupiler League. Momenteel staat RKC op de vijftiende plaats op de ranglijst.