Arsenal-cultheld gescheiden, berooid en bijna dakloos: Ik wil dat god mij helpt

Arsenal-cultheld gescheiden, berooid en bijna dakloos: "Ik wil dat god mij helpt"

24-12-2017 13:08
45

Emmanuel Eboué stond elf jaar geleden in de Champions League-finale met Arsenal. Die dagen liggen inmiddels ver achter hem. De 34-jarige Ivoriaan is gestopt, heeft geen rooie cent meer op zijn bankrekening en is binnenkort mogelijk dakloos.

Dat laat Eboué zondag weten in een onthutsend interview met The Mirror. Jarenlang was hij basisspeler bij Arsenal, waar hij uitgroeide tot cultheld. Eboué verdiende miljoenen en verkaste in 2012 voor een jaarsalaris van bijna twee miljoen euro naar Galatasaray. Inmiddels is de voormalige rechtsback gescheiden van zijn vrouw Aurelie en berooid. Bovendien heeft hij zijn kinderen Clara, Maeva en Mathis al sinds juni niet meer gezien.

Om die reden heeft Eboué zelfmoordneigingen. "Ik wil dat god mij helpt", zegt hij. "Alleen hij kan mij helpen om die gedachten te verbannen. Het doet me heel veel pijn. Mijn kinderen belden me regelmatig, maar nu is er helemaal geen contact meer. Het doet me pijn om te leven zonder hen."

Eboué en Aurelie trouwden in 2004, maar zijn inmiddels uit elkaar. De Ivoriaan kan zijn huis in Enfield niet meer betalen en een rechter heeft bepaald dat het pand op naam van Aurelie moet komen te staan. Eboué weigert, omdat hij dan dakloos raakt. Elke dag is hij bang dat de politie langskomt om hem op last van de rechter uit het huis te zetten.

"Ik kan het me financieel niet veroorloven om naar een advocaat te stappen", aldus Eboué. "Ik ben thuis, maar bang. Want ik weet niet wanneer de politie langskomt. Soms zet ik de lichten uit, zodat mensen niet weten dat ik binnen ben. Ik zet van alles tegen de deur. Mijn eigen huis... Ik ga niet mijn kleren of wat dan ook verkopen. Ik blijf vechten tot het einde, want het is niet eerlijk."