Jörgensen: 'De beste dag van mijn leven, niet te vergelijken met wat dan ook'

Jörgensen: 'De beste dag van mijn leven, niet te vergelijken met wat dan ook'

25-12-2017 08:17
6

Voor Nicolai Jörgensen was het een bijzonder jaar. De Deen werd landskampioen met Feyenoord, veroverde de topscorerstitel én stapte in het huwelijksbootje. Tegen Roda JC sloot hij zondag in stijl af met twee goals en een assist: 5-1.

"Het moment dat we de schaal mochten optillen, zal ik nooit meer vergeten", blikt Jörgensen terug met Metro. "Dat ik ook nog eens topscorer van de Eredivisie was, maakte het compleet. Het was fantastisch om zo'n droom uit te laten komen, ongelooflijk. Niet alleen voor mezelf, maar voor heel veel mensen. Zo'n jaar zal ik niet snel meer meemaken in mijn loopbaan."

De landstitel was voor de 26-jarige spits desondanks niet hét hoogtepunt van 2017. Dat was op 17 juni, toen hij zijn ja-woord aan Theresa gaf. "De beste dag van mijn leven. Het is niet te beschrijven en niet te vergelijken met wat dan ook. Voetbal is geweldig, het brengt heel veel mensen samen, maar familie is pas echt belangrijk."

Door familieomstandigheden en blessures miste Jörgensen een aantal wedstrijden. Mede daardoor staat hij na zeventien wedstrijden slechts op zeven competitietreffers. "Ik denk eerlijk gezegd dat ik er wel meer kan halen dan die 21 van vorig seizoen. Steven Berghuis pak ik in ieder geval nog wel", toont de Deen zich tegen FOX Sports strijdbaar voor de tweede seizoenshelft.