'Ik zet grote stappen sinds mijn komst naar Feyenoord, 2018 wordt mijn jaar'

'Ik zet grote stappen sinds mijn komst naar Feyenoord, 2018 wordt mijn jaar'

25-12-2017 08:55
13

Sam Larsson beëindigde 2017 in stijl met drie assists voor Feyenoord in de thuiswedstrijd tegen Roda JC (5-1). De Zweed gaf zichzelf daarmee een boost voor het nieuwe jaar.

"Dit was een bijzondere kerstavond, eentje om te herinneren", zegt Larsson tegen het ANP. "Ik kijk al uit naar 2018. Dat moet mijn jaar worden." De 24-jarige linksbuiten moest in zijn eerste maanden in De Kuip vooral wennen, nadat hij overkwam van sc Heerenveen. "Met alle respect, maar Heerenveen is een heel kleine club. Ik was toe aan meer uitdaging."

"De stap naar Feyenoord is gegaan zoals ik vooraf had verwacht. Het was vooral een fysiek verhaal. We hebben hard gewerkt om mijn lichaam sterker te maken", aldus Larsson, die Jean-Paul Boëtius uit de basis speelde. "De concurrentie is groot, zo hoort dat ook bij een club als Feyenoord." Hij hoopt er na een korte vakantie weer te staan. "Na de winterstop starten we met uitwedstrijden tegen Ajax en FC Utrecht. Het biedt ons de kans om het gat naar de top te verkleinen."

"Alles is nog mogelijk, ook al staan we nu veertien punten achter op PSV", stelt Larsson. "Het klinkt heel saai, maar we moeten het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. We zitten nog in de beker en hebben alles om voor te vechten." Hij hoopt ook een plek in de Zweedse WK-selectie te bemachtigen. "Ik zet grote stappen sinds mijn komst naar Feyenoord en wil me hier laten zien."