Razendsnelle wissel bij PSV-debuut: 'Volledig terecht. Ik was toen heel anders'

Razendsnelle wissel bij PSV-debuut: 'Volledig terecht. Ik was toen heel anders'

25-12-2017 13:50
9

Santiago Arias is alweer aan zijn vijfde seizoen bij PSV bezig en voelt zich thuis in Eindhoven. De Colombiaanse rechtsback had aanvankelijk echter grote moeite om zich aan te passen in Noord-Brabant.

Arias denkt terug aan zijn rampzalig verlopen competitiedebuut voor PSV, een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles (3-0 zege) waarin hij al na een half uur gewisseld werd. "Volledig terecht. Ik was destijds een totaal ander persoon dan ik nu ben", vertelt hij aan de clubsite. "Ik kwam van Sporting Portugal naar Nederland, kende niemand en er was bijna niemand die net als ik Spaans sprak. Het eerste jaar vond ik ontzettend moeilijk. De cultuur, het eten, het klimaat, aan alles moest ik wennen."

Inmiddels zijn Arias en zijn vrouw gesetteld in Nederland. Het stel kreeg onlangs een zoon, Thiago, die zijn eerste kleertjes voor de kerst cadeau kreeg van peetvader Memphis Depay. "Heel veel vrienden heb ik de afgelopen jaren in Eindhoven niet gemaakt. Een handvol misschien", aldus Arias. "Memphis is me erg dierbaar. Dat klikte al snel heel goed."