Feyenoorder krijgt erkenning: 'Dat was fijn om te horen, maar ik kan nog beter'

Feyenoorder krijgt erkenning: 'Dat was fijn om te horen, maar ik kan nog beter'

26-12-2017 08:30
31

De winterstop komt Renato Tapia niet helemaal goed uit. De 22-jarige Peruviaan heeft eindelijk een basisplaats afgedwongen bij Feyenoord, als centrale verdediger nog wel.

"Dit was de kans waarop ik al die tijd heb gewacht", zegt Tapia in gesprek met het ANP. De middenvelder houdt ervan risico te nemen, maar als verdediger kan dat dodelijk zijn. "De trainer heeft tegen me gezegd: houd het simpel. Zo ben ik niet gewend om te spelen, het was dus zoeken naar een balans daarin. Dat gaat steeds beter."

In de slotwedstrijd van 2017 tegen Roda JC (5-1) werd Tapia zelfs toegezongen door de Feyenoord-fans in De Kuip. "Dat was fijn om te horen. Ik voel me heel goed, maar ik kan nog beter. Alle wedstrijden die ik speel, helpen me daarbij." De terugkeer van Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden vreest hij niet. "De beste speelt, zo simpel is het."

"Of ik speel of niet, dat maakt voor mij niets uit. Ik geef altijd meer dan honderd procent", vervolgt Tapia, die bij Peru verzekerd is van een basisplaats. Het Zuid-Amerikaanse land is voor het eerst in 36 jaar aanwezig op een WK. "Maar aan het WK wil ik nog niet denken, ik focus me volledig op Feyenoord. We kunnen na de winterstop nog veel bereiken. Daar gaan we voor vechten."