Mourinho beklaagt zich over 'groot voordeel' City: 'Echt niet onderschatten'

Mourinho beklaagt zich over 'groot voordeel' City: 'Echt niet onderschatten'

26-12-2017 09:15
27

Hoewel Manchester United al een straatlengte achterstaat op koploper Manchester City in de Premier League, windt José Mourinho zich op over het speelschema. De Portugese manager vindt dat zijn ploeg wordt benadeeld in de titelstrijd.

United neemt het op Tweede Kerstdag op tegen het verrassend goed presterende Burnley, dat zevende staat. Stadgenoot City komt woensdag pas in actie tegen Newcastle United, tot chagrijn van Mourinho. "Zo'n extra rustdag maakt veel verschil", zegt hij tegen Sky Sports. "Het is echt niet te onderschatten hoeveel dat betekent voor de fysieke gesteldheid van spelers."

"In de kerstperiode is het een probleem dat niet alle ploegen op dezelfde dag spelen", vervolgt de 54-jarige manager van United. "Ploegen die pas woensdag spelen, kunnen een dag langer rusten. Dat is zeer in hun voordeel." Hij is sowieso geen voorstander van voetbal op de feestdagen. "De drukke eindejaarsperiode veroorzaakt 'decemberblessures'. Je ziet dat spelers eerder het veld af moeten omdat ze sneller geblesseerd raken of vermoeid zijn."

United staat tweede in de Premier League, maar heeft al een achterstand van dertien punten op Manchester City. Op 30 december en 1 januari komt de ploeg van Mourinho weer in actie tegen respectievelijk Southampton en Everton. De ploeg van manager Pep Guardiola speelt op Oudjaarsdag en 2 januari.