'Bij PSV is alles een stukje warmer dan bij Ajax en dat vind ik wel fijn'

'Bij PSV is alles een stukje warmer dan bij Ajax en dat vind ik wel fijn'

26-12-2017 11:19
176

Donyell Malen verhuisde afgelopen zomer van Arsenal naar Jong PSV, waar hij inmiddels aardig aan de weg timmert met acht Jupiler League-doelpunten in de laatste maanden. De achttienjarige aanvaller heeft echter nog veel grotere plannen.

"De eerste stap die ik wil maken is die naar de kleedkamer van het eerste elftal. Daarna wil ik natuurlijk basisspeler van PSV worden en goede seizoenen spelen. Uiteindelijk wil ik misschien nog een stap maken naar een grote buitenlandse club", vertelt een ambitieuze Malen aan de clubsite van PSV. De oud-Ajacied gunt zichzelf echter de tijd. "Ik ga niet plannen dat ik binnen twee maanden de overstap naar het eerste elftal maak. Je moet ervoor werken en je moet er klaar voor zijn."

De jonge spits heeft het vooralsnog uitstekend naar zijn zin in Eindhoven. "Ik voel me welkom. Alles is hier een stukje warmer dan bij Ajax en dat vind ik wel fijn. Beetje bij beetje begin ik mijn weg te vinden. Eindhoven is ook leuk. Het is een rustige stad die soms druk kan zijn. Dat past wel bij me."