'Ik ben verbaasd, want hij kon makkelijk bij PSV, Ajax of Feyenoord spelen'

'Ik ben verbaasd, want hij kon makkelijk bij PSV, Ajax of Feyenoord spelen'

28-12-2017 16:17
13

De 84,5 miljoen euro die Liverpool voor Virgil van Dijk is het bewijs dat de wereld gek geworden is. Dat zegt Robert Maaskant, die in het seizoen 2012/2013 bij FC Groningen samenwerkte met de duurste verdediger aller tijden.

"Hij viel in alles op", herinnert Maaskant zich tegenover Omroep Brabant. "Zijn fysiek, zijn persoonlijkheid en de rust die hij uitstraalde. Maar door die rust werd hij nog weleens nonchalant. Hij maakte fouten die jonge jongens zo vaak maken. Daar wees ik hem op. Ik had de afspraak met zijn moeder dat ik hem af en toe flink op zijn kloten mocht geven. Hij stond open voor die kritiek."

Van Dijk is nu 84,5 miljoen euro waard. "De wereld is gek geworden", vindt Maaskant. "Vooropgesteld: welk mens is zo'n bedrag waard? Maar ik had dit niet verwacht, zeker niet voor een verdediger. Als je bedenkt wat er voor Marco van Basten ooit is betaald of Ruud Gullit... Maar hij zal het waard zijn, anders zou Liverpool het niet betalen. Er spelen zoveel commerciële belangen mee... Ik ben wel verbaasd dat de Nederlandse topclubs Van Dijk niet eerder durfden te kopen. Hij had makkelijk bij PSV, Ajax of Feyenoord kunnen spelen."