'Man City maakt tientallen miljoenen vrij: twee alternatieven voor Van Dijk'

'Man City maakt tientallen miljoenen vrij: twee alternatieven voor Van Dijk'

29-12-2017 12:23
18

Manchester City vervolgt zijn zoektocht naar een centrale verdediger. Na het afhaken van Virgil van Dijk, die bij Liverpool heeft getekend, richten Pep Guardiola en de zijnen hun pijlen op Jonny Evans en Inigo Martinez.

Dat meldt The Telegraph. Manchester City won woensdagavond voor de achttiende keer op rij in de Premier League, maar heeft acute problemen in de achterhoede door de blessures van Vincent Kompany en John Stones. In januari moet er minimaal één centrale verdediger worden toegevoegd aan de City-selectie.

Op dit moment zijn er volgens The Telegraph nog twee spelers in de race: Martinez (Real Sociedad) en Evans (West Bromwich Albion). Het duo is een stuk betaalbaarder dan Van Dijk, voor wie Liverpool deze week 84,5 miljoen euro betaalde. City was niet bereid dat neer te tellen.

Guardiola probeerde afgelopen zomer al Evans los te weken bij West Bromwich Albion, maar een bod van 25 miljoen euro werd afgewezen. De 29-jarige stopper moet minimaal 34 miljoen euro kosten. Martinez (26) heeft een minimale afkoopsom van 31,5 miljoen in zijn Sociedad-contract staan.