Wenger gist naar plannen Arsenal-ster: Vanaf maandag is hij vrij om te gaan

Wenger gist naar plannen Arsenal-ster: "Vanaf maandag is hij vrij om te gaan"

31-12-2017 17:09
5

Arsène Wenger en Pep Guardiola gaan ervan uit dat Alexis Sánchez bij Arsenal blijft. Vanaf maandag mag de Chileense aanvaller met clubs buiten Engeland praten over een transfervrije overstap.

Sánchez beschikt in Noord-Londen over een aflopend contract, dat nog altijd niet verlengd is. Op dit moment wijst alles erop dat sterspeler aan het einde van het seizoen gratis vertrekt. Als Arsenal dat niet wil, moet de club mogelijk overschakelen op een noodplan: Sánchez wordt dan in januari verkocht.

Wenger probeert voorafgaand aan de laatste wedstrijd van 2017, thuis tegen West Bromwich Albion, ver weg te blijven van alle speculaties. "Vanaf maandag is hij vrij om te gaan, mits het een buitenlandse club is", zegt de Arsenal-manager. "Maar het is niet mijn probleem. Ik richt mij op West Brom. Wat er in het hoofd van Sánchez omgaat? Ik heb geen idee."

Pep Guardiola, manager van het geïnteresseerde Manchester City, verwacht dat Sánchez na de winterse transferperiode nog steeds bij Arsenal voetbalt. "Ik weet niet wat er gaat gebeuren, maar hij is een speler van Arsenal en ik denk dat hij daar blijft", aldus Guardiola.