'Topclub meldt zich in Eindhoven: zeven miljoen euro voor De Jong'

'Topclub meldt zich in Eindhoven: zeven miljoen euro voor De Jong'

01-01-2018 09:45
102

PSV heeft de mogelijkheid om Luuk de Jong voor miljoenen euro's te verkopen aan Club América. De Telegraaf meldt dat op nieuwjaarsdag. De Mexicaanse topclub heeft concrete interesse voor de targetman. 

Club América maakte de belangstelling voor De Jong onlangs kenbaar bij zowel Marcel Brands als Louis Laros, respectievelijk technisch manager in Eindhoven en zaakwaarnemer van de voormalig spits van Newcastle United, Borussia Mönchengladbach en FC Twente.

Wedden

Meer odds

De Telegraaf schetst dat er aanvankelijk weinig enthousiasme was in kamp-De Jong over een transfer naar Mexico. Inmiddels heeft de spits zelf via Skype contact  gehad met de leiding van Club América. Zijn vader sprak met Hans Westerhof, die in het verleden trainer was in Mexico. De scepsis is daarna flink afgenomen. 

In eerste instantie gaf Club América aan dat het maximaal vijf à zes miljoen euro wilde betalen voor De Jong (27), die in Eindhoven een contract heeft tot de zomer van 2020. Dat bedrag is inmiddels opgeschroefd naar zeven miljoen. 

Bij PSV wacht men nu op een officieel bod uit Midden-Amerika. De koploper heeft met Jürgen Locadia, Sam Lammers en de onlangs aangetrokken Maximiliano Romero - hij sluit al in januari aan - reeds drie centrumspitsen in dienst. Een vertrek van De Jong lijkt daarom bespreekbaar.