Liverpool wint in extremis van nummer zeven: heerlijke goal Mané, bizarre slotfase

01-01-2018 17:48
31

Liverpool heeft in de absolute slotfase van het duel met Burnley drie punten gepakt. De nummer vier van Engeland incasseerde na 88 minuten spelen de gelijkmaker tegen de nummer zeven van de competitie, maar wist toch nog de winnende treffer tegen de touwen te schieten.

Het niveau van de competitiewedstrijd op Nieuwjaarsdag was ronduit belabberd. Beide ploegen kwamen moeilijk tot kansen en het was dan ook weinig verrassend dat er niet gescoord werd in het eerste bedrijf. Na rust schakelde de ploeg van Jurgen Klopp een tandje bij en dat zorgde voor meer gevaar. Na 61 minuten viel dan ook - toch wel verdiend - de openingstreffer. Sadio Mané maakte met een snoeiharde uithaal in het dak van het Burnley-doel de 0-1.

Burnley gooide er in de slotfase een offensief uit en dat had effect: twee minuten voor tijd maakte voormalig AZ-speler Jóhann Berg Guðmundsson de 1-1. Ondanks dat er amper tijd was om de schade te repareren, wisten de bezoekers het toch te flikken. Uitgerekend verdediger Ragnar Klavan maakte in de 94ste minuuut de winnende treffer, waardoor Liverpool drie punten mag bijschrijven.

Door de moeizame overwinning vindt Liverpool de aansluiting met nummer drie Manchester United. The Red Devils hebben nu evenveel punten als Klopp en co. maar hebben nog een wedstrijd te goed. Nummer vijf Arsenal heeft eveneens een wedstrijd tegoed en staat vier punten achter Liverpool.