VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: vijf keer Ajax, vier keer PSV

VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: vijf keer Ajax, vier keer PSV

04-01-2018 11:00
70

De bezoekers van VoetbalPrimeur hebben de afgelopen twee weken in groten getalen hun steentje bijgedragen om ons Elftal van de Eerste Seizoenshelft samen te stellen. Ruim 40.000 stemmen zijn geteld en het sterrenteam is bekend. Dit is de uitslag.

Koploper PSV en Ajax domineren het elftal dat door jullie, onze lezers, is samengesteld. Slechts één speler van regerend kampioen Feyenoord heeft een plekje verdiend bij de beste elftal. Niet zo gek misschien, gezien de matige eerste seizoenshelft en de forse achterstand van het team van Giovanni van Bronckhorst op de titelconcurrentie. De enige speler in het team die niet bij een ploeg uit de klassieke top-drie onder contract staat, is Fran Sol. De Spaanse goaltjesdief - goed voor negen treffers - klopte onder meer Nicolai Jörgensen en Wout Weghorst.

John van 't Schip staat aan het roer van het elftal. Hij deed het de afgelopen maanden fantastisch met PEC Zwolle, met een imponerende vierde plek op de ranglijst als resultaat. 

Doelman:  André Onana (Ajax)
Met een grote meerderheid van de stemmen is Onana verkozen tot beste goalie van de eerste seizoenshelft. De Kameroense sluitpost van Ajax kreeg 41 procent van de stemmen. Jeroen Zoet eindigde op plek twee, met 22 procent. Het brons (15 procent) ging naar PEC Zwolle-routinier Diederik Boer. 

Linksback: Ridgeciano Haps (Feyenoord)
Vorig seizoen kreeg-ie óók al een plekje in het elftal van de eerste seizoenshelft, toen nog al speler van AZ. Tegenwoordig is Haps in dienst van Feyenoord en heeft hij opnieuw een plekje vergaard in ons sterrenteam. Haps kreeg 32 procent van jullie stemmen, meer dan Angelino (NAC Breda, 23 procent) en Bram van Polen (PEC Zwolle, 22 procent). 

Rechtsback: Santiago Arias (PSV)
Het was een nek-aan-nekrace tussen Arias en sc Heerenveen-back Denzel Dumfries. De international van Colombia is met de eerste plek aan de haal gegaan in de poll. Hij kreeg 35 procent van de stemmen, tegenover 31 procent voor Dumfries. Nummer drie: Kingsley Ehizibue, met 16 procent. Inderdaad, wéér een speler van PEC. 

Centrale verdedigers: Matthijs de Ligt (Ajax) & Daniel Schwaab (PSV)
Met grote overmacht is De Ligt door jullie verkozen tot beste centrumverdediger van de Eredivisie. De piepjonge Ajacied kreeg liefst 47 procent (!) van de stemmen. Schwaab (16 procent) volgt hem op respectabele afstand. De stoppers van de nummers één en twee van Nederland vormen het centrum van ons sterrenteam. Jeremiah St. Juste eindigde op de derde plek, met 13 procent van de stemmen.


Controleur: Lasse Schöne (Ajax)
In diverse spelersklassementen staat hij bovenaan, maar in onze verkiezing moest Ryan Thomas (PEC) het nét afleggen tegen Schöne. De Deense routinier van Ajax ontving 38 procent van de stemmen. Thomas (36 procent) was iets minder populair. Op grote afstand volgt AZ-controleur Fredrik Midtsjo (9 procent van de stemmen). 

Centrale middenvelders: Hakim Ziyech (Ajax) & Marco van Ginkel (PSV)
Voor de centrale en aanvallende middenvelders hadden we twee plekjes gereserveerd. Ziyech (24 procent) en Van Ginkel (23 procent) versloegen onder meer Frenkie de Jong, Guus Til, Zakaria Labyad en Abdenasser EL Khayati met grote overmacht. 

Vleugelaanvallers: David Neres (Ajax) & Hirving Lozano (PSV)
De strijd om de twee vacatures op de flanken van ons team leverde veel discussie op in de comments. Feyenoorder Steven Berghuis eindigde de eerste seizoenshelft als gedeeld topscorer van Nederland, dus hij verdiende wel een uitverkiezing, toch? De linkspoot moet het doen met een derde plek. 21 procent van de stemmen was nét niet voldoende. Neres kreeg 36 procent van jullie stemmen en PSV-sensatie Lozano 26 procent. 

Spits: Fran Sol (Willem II) 
In Tilburg is hij razend populair en ook de lezers van VP zijn blijkbaar fan van Sol. De 25-jarige Spanjaard staat in de punt van de aanval in het beste elftal van de eerste seizoenshelft. Met 28 procent van de stemmen won hij nipt van Nicolai Jörgensen (26 procent). Grappig: Sol maakte ook twee goals meer dan zijn Deense collega... Nummer drie: Wout Weghorst, met 22 procent. 

Trainer: John van 't Schip (PEC Zwolle)
Phillip Cocu? John van den Brom? Fons Groenendijk? Nee, John van 't Schip was in jullie ogen de beste trainer van de eerste seizoenshelft. Hij kreeg liefst 46 procent van de stemmen en won daarmee met overduidelijke meerderheid. Pikant genoeg volgt Erik ten Hag (sinds vorige week trainer van Ajax) als nummer twee, met 15 procent. Daarachter komt Cocu met 14 procent van de stemmen.