Verbeek stuurt spelers weg: 'Hun situatie hier is eigenlijk uitzichtloos'

Verbeek stuurt spelers weg: 'Hun situatie hier is eigenlijk uitzichtloos'

03-01-2018 17:06
18

Gertjan Verbeek is van plan om de selectie van FC Twente te gaan inkrimpen. De oefenmeester vertelt dat in gesprek met Voetbal International. Momenteel is de spelersgroep van de nummer zestien van de Eredivisie te groot, vindt hij. 

"Een aantal jongens zit hier op een dood spoor. Ze trainen, maar komen nauwelijks aan bod in de Derde Divisie waar Jong FC Twente speelt", aldus Verbeek. "Je praat dan niet over megacontracten, wel over spelers van wie de situatie eigenlijk uitzichtloos is. Ik vind dat we daar kritisch naar moeten kijken."

Wedden

Meer odds

De oefenmeester, die in november het stokje overnam van René Hake, hoopt in januari een aantal versterkingen te kunnen begroeten. Tegelijkertijd is Verbeek geen groot fan van tussentijdse aanwinsten. 

"Het is een feit dat winterse transfers sportief doorgaans weinig effect opleveren. Er is geen club die in januari zijn beste spelers laat gaan. Je komt dus al snel terecht bij de tweede garnituur. Of nog minder."

Mogelijk gaat Twente zich op korte termijn versterken met Mounir El Hamdaoui. De 33-jarige, clubloze aanvaller traint momenteel mee in Enschede