'We gunnen het hem. Als je de kans krijgt hogerop te gaan, moet je niet twijfelen'

'We gunnen het hem. Als je de kans krijgt hogerop te gaan, moet je niet twijfelen'

04-01-2018 14:53
29

De spelersgroep van FC Utrecht heeft donderdagochtend voor het eerst getraind onder hoofdtrainer Jean-Paul de Jong. Willem Janssen, aanvoerder van de Domstedelingen, kijkt uit naar de nieuwe situatie na het vertrek van Erik ten Hag naar Ajax.

"Jean-Paul en Erik verschillen qua karakters, dat zul je terugzien in de manier van coachen. Maar Jean-Paul heeft 2,5 jaar onder Erik gewerkt. Samen hebben we mooie dingen bereikt, dat zullen we echt niet ineens overboord gooien nu", vertelt Janssen aan het Algemeen Dagblad.

Wedden

Meer odds

Het is volgens de Utrecht-aanvoerder zonde, maar begrijpelijk dat Ten Hag naar Ajax is. "Dat de trainer is gegaan gunnen we hem. Als je zo'n kans krijgt om hogerop te gaan moet je niet twijfelen", vervolgt Janssen, die benieuwd is naar De Jong. "Jean-Paul kennen we niet als hoofdtrainer."

"Het is lekker dat we nu naar Spanje gaan om richting de herstart van de competitie te werken. Daar kunnen we aan elkaar wennen en kan de nieuwe staf zich tonen aan de groep. De eerste training was lekker. Na zo'n winterbreak is het toch alsof we als jonge honden worden losgelaten. De sfeer zat er lekker in."