Tottenham en West Ham delen de punten na bizarre slotfase

Tottenham en West Ham delen de punten na bizarre slotfase

04-01-2018 23:03
10

De wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en West Ham United is geëindigd in een gelijkspel. De wedstrijd was lange tijd saai, maar de slotfase maakte door twee wereldgoals alles goed: 1-1.

Harry Kane mocht van Mauricio Pochettino weer in de basis beginnen. Tegen Swansea City werd hij nog gespaard. De spits had het vizier tegen West Ham echter niet op scherp staan. Hij werd vaak in stelling gebracht door zijn collega's, maar faalde in de afronding. Het was voor West Ham een kwestie van overleven en verdedigen. Dat lukte de ploeg van David Moyes goed, mede dankzij een goed keepende Adrián.

In de tweede helft nam de druk van Tottenham op West Ham toe, maar toch kwamen de bezoekers zeer tegen de verhouding in op voorsprong. Het eerste schot op doel was direct raak voor The Hammers. En hoe: Pedro Obiang zag zijn snoeiharde schot  van een meter of twintig achter doelman Hugo Lloris belanden. Vanaf dat moment zakte West Ham nóg meer terug, maar incasseerde het alsnog een tegentreffer. Heung-Min Son zorgde vlak voor tijd voor met een vergelijkbaar doelpunt als die van Obiang voor de gelijkmaker: 1-1.

Het bleef bij 1-1, waardoor Tottenham de kans om te profiteren van het puntenverlies van Arsenal en Chelsea (2-2) laat liggen. Tottenham staat nu vijfde met 41 punten. West Ham staat op plek vijftien.