'Broertje van Wijnaldum duikt op in Eredivisie: contract voor halfjaar'

'Broertje van Wijnaldum duikt op in Eredivisie: contract voor halfjaar'

05-01-2018 20:04
8

Willem ll heeft Giliano Wijnaldum gecontracteerd. Het jongere broertje van Georginio Wijnaldum (Liverpool) tekent in Tilburg tot het einde van het seizoen, meldt de NOS.

Wijnaldum (25) wordt transfervrij overgenomen vanuit Amerika, waar hij onder contract stond bij Philedelphia Union en Bethlehem Steel. Bij laatstgenoemde club speelde hij slechts zeven wedstrijden. Bij Philadelphia Union dertien. Voor zijn Amerikaanse avontuur speelde Wijnaldum onder Gertjan Verbeek bij VfL Bochum in de tweede Bundesliga.

In Nederland was Wijnaldum actief voor AZ, FC Groningen en Go Ahead Eagles. Bij AZ brak Wijnaldum door. Hij speelde er drie seizoenen, waarna hij naar Groningen verkaste. Na één seizoen in het Noorden nam Go Ahead hem over. Na enkele jaren in het buitenland keert hij met een avontuur bij Willem ll terug in Nederland. Met die club gaat hij zondag ook op trainingskamp naar Portugal.

Wijnaldum is tevens de neef van voormalig voetballer Royston Drenthe en stiefbroer van Rajiv van La Parra, die momenteel onder contract staat bij Premier League-club Huddersfield Town, waar ook Terence Kongolo sinds deze week speelt.