Van Gelder haalt uit na miljoenenbod: 'Niet zeuren over belastinggeld'

Van Gelder haalt uit na miljoenenbod: 'Niet zeuren over belastinggeld'

06-01-2018 16:10
93

Jack van Gelder snapt niet dat de mensen die tegen het initiatief van de NOS zijn om te bieden op wedstrijden van Oranje het argument gebruiken dat het veel belastinggeld kost. De sportpresentator kan daar niets mee en haalt op social media hard uit.

'De NOS doet biedingen op wedstrijden van het Nederlands elftal en iedereen heeft daar kritiek op', schrijft de oud-presentator van de NOS zaterdagmiddag op Twitter. 'Wat een onzin. Wees dankbaar voor alles wat de NOS al meer dan een halve eeuw op de buis brengt en zeur niet over belastinggeld. Het gaat om een hele kleine bijdrage per persoon. Stop met papegaaiengedrag.'

De NOS is naar verluidt bereid om diep in de buidel te tasten om de wedstrijden van het Nederlands elftal de komende vier jaar uit te mogen zenden. Volgens berichten gaat het om 'tientallen miljoenen' euro's. Kenners zeggen dat zo'n bod zwaar verliesgevend is en dat een wedstrijd niet meer dan 400.000 euro aan reclame-inkomsten oplevert. Er is nog geen akkoord, maar de UEFA is wel met de NOS in gesprek. De NOS zou zo'n 900.000 euro per wedstrijd willen betalen.