'Ontmaskering' van geschorste Büttner: te laat, te zwaar, geen discipline

'Ontmaskering' van geschorste Büttner: te laat, te zwaar, geen discipline

06-01-2018 21:28
24

De val van Alexander Büttner bij Vitesse 'kon niet uitblijven'. Dat schrijft dagblad de Gelderlander zaterdag in een analyse over de linksback, die eerder deze week werd teruggezet naar het beloftenteam van de Arnhemse club. Voor Büttner lijkt het einde verhaal in het Gelredome. 

Volgens de Gelderlander kende Büttner bij zijn oude clubs Manchester United, Dinamo Moskou en Anderlecht ook al problemen met de discipline die hoort bij het leven als topvoetballer. Hij had een ongezond eetpatroon en kampte als gevolg daarvan vaak met overgewicht, schrijft het dagblad. Toen de vleugelverdediger in januari 2017 werd aangetrokken door Vitesse, was hij liefst tien kilo te zwaar. 

Büttner herpakte zich, viel af en speelde zich in de basis onder Henk Fraser. Eind 2017 gaat het mis. 'Langzaam verliest hij de aansluiting bij Vitesse. Ondanks waarschuwingen van de staf en Fraser. De Doetinchemmer mist het vuur en de discipline en verschijnt zelfs te laat op de training.' Lassana Faye speelt de routinier uit de basis. Tijdens het uitduel met PSV van 23 december zit Büttner niet eens bij de wedstrijdselectie. 

'Na de jaarwisseling volgt het demasqué. Büttner moet in januari op en top terugkeren bij Vitesse. Maar daarvan is, zo blijkt uit metingen, geen enkele sprake. De Achterhoeker komt niet in de buurt van een vereist vetpercentage van 10 tot 12 procent.'

Afgelopen week kreeg Büttner te horen dat hij niet mee mag naar het trainingskamp dat Vitesse heeft belegd in Spanje. Zijn zaakwaarnemer stuurt inmiddels aan op een transfer