Matuidi openbaart racismeschandaal: 'Ik heb alleen maar medelijden met ze'

Matuidi openbaart racismeschandaal: 'Ik heb alleen maar medelijden met ze'

07-01-2018 08:31
4

De Serie A is wederom het podium van een racismeschandaal. De Franse Juventus-middenvelder Blaise Matuidi publiceerde na de uitoverwinning tegen Cagliari (1-0) van zaterdagavond een statement op Facebook, waarin hij beweert racistisch te zijn bejegend.

'Ik heb vandaag tijdens de wedstrijd racisme ervaren. Zwakke mensen hebben geprobeerd om mij te intimideren met haatzaaierij', schrijft de 62-voudig Frans international, die zich echter niet van de wijs wil laten brengen. 'Ik ben geen hater en ik heb alleen maar medelijden met degenen die het slechte voorbeeld geven. Voetbal staat voor gelijkheid. Peace.'

Het is niet de eerste keer dat Italiaanse voetbalfans in opspraak raken vanwege racistisch gedrag. Afgelopen seizoen liep Sulley Muntari, toen uitkomend voor het inmiddels gedegradeerde Pescara, van het veld nadat er oerwoudgeluiden werden gemaakt van de tribune. Saillant genoeg was Cagliari ook toen de tegenstander. Enkele jaren geleden deed toenmalig AC Milan-middenvelder Kevin-Prince Boateng hetzelfde in een oefenwedstrijd tegen amateurclub Pro Patria.