'Je verdient 200.000 euro netto op je 19de, daar kun je dán pas over oordelen'

'Je verdient 200.000 euro netto op je 19de, daar kun je dán pas over oordelen'

08-01-2018 07:48
24

Zakaria Labyad is niet van plan om de rest van zijn carrière bij FC Utrecht te voetballen. De spelmaker heeft ambities en spreekt die in gesprek met het Algemeen Dagblad duidelijk uit.

"Mijn tegenvraag is: moet ik dan mijn gehele leven bij FC Utrecht blijven voetballen?", reageert Labyad op de vraag of het niet ondankbaar zou zijn als hij deze transferwindow zou vertrekken. "Geloof me, ik zou dat echt met alle plezier doen. Maar iedere speler heeft toch ambities? Iedereen bij Utrecht is daar ook van op de hoogte. Ik sta er nuchter in, ik zie wel wat er op me afkomt."

Het leven lacht Labyad weer toe, nadat hij niet leuk vertrok bij PSV en mislukte bij Sporting Portugal. Utrecht haalde hem vervolgens op. "Dat het misging met Zakaria Labyad kwam door Zakaria Labyad. Ik was niet gemotiveerd, leefde niet als een prof. Ik werd kilo's te zwaar in de periode dat ik niet speelde."

Labyad werd vervolgens wijzer door schade en schande. "Mensen vergeten ook hoe lastig het is om heel jong in het voetbalwereldje terecht te komen, waar iedereen wat van je wil. Je verdient 200.000 euro netto op je 19de. Hoe dat is, daar kun je pas over oordelen als het je overkomt."