'Voor de buitenwacht zijn dat moeilijke jongens, maar voor mij en Ten Hag niet'

'Voor de buitenwacht zijn dat moeilijke jongens, maar voor mij en Ten Hag niet'

08-01-2018 08:56
17

Fred Rutten denkt dat Erik ten Hag prima bij Ajax past. Wel wil de oud-trainer van onder meer PSV en Feyenoord benadrukken dat hij iemand is met een eigen stem.

"Hij is heel loyaal, honderd procent. Als Erik ergens voor staat, dan gaat hij er ook voor. Als hij een standpunt inneemt, moet je van goeden huize komen om hem ervan te overtuigen dat het anders is", zegt Rutten tegen de NOS. Als assistent-trainer van Rutten bij PSV had Ten Hag ook de taak om de doorstroming vanuit de jeugd richting het eerste elftal sneller te laten lopen. Hij werkte samen met Memphis Depay en bij FC Utrecht met Zakaria Labyad, jongens die als 'lastig' zijn bestempeld.

Wedden

Meer odds

Rutten countert: "Memphis is daar een voorbeeld van (van doorstroming naar eerste PSV-elftal, red.). Voor de buitenwacht is hij misschien moeilijk, maar voor mij en Erik zijn dat geen moeilijke jongens. Wat is moeilijk? Eerst kijk je naar de kernkwaliteiten van een speler. Al het andere is bijzaak. Daar kun je iemand mee helpen. Je kunt mensen niet veroordelen omdat het gedrag niet is zoals jij graag zou willen. Uiteindelijk is het een teamgebeuren. Je moet kinderen wijsmaken dat je in de weg naar de top niet alleen maar individualistisch kunt zijn."

Rutten zegt dat het leven van Ten Hag veelal uit voetbal bestaat. "Je hebt geen tijd als je in de top werkt. Erik is van de generatie 24/7. Zo zit hij in het vak. Je hebt geen tijd om nog andere leuke dingen te doen."