Ajax strikt 'confronterende' trainer: Met Theo Janssen was hij ook heel goed

Ajax strikt 'confronterende' trainer: "Met Theo Janssen was hij ook heel goed"

08-01-2018 15:08
70

Ajax heeft met Alfred Schreuder een tactisch sterke assistent-trainer in huis gehaald die goed overweg kan met zijn spelers. Dat stelt broer Dick Schreuder, die zelf coach is van tweededivisionist VV Katwijk.

"Hij is tactisch sterk. Hij is aanwezig, veel met spelers bezig, zowel individueel als met het team", zegt Dick Schreuder tegen Ajax Showtime. "Hij is iemand die analyseert, maar ook iemand die op het veld aanwezig is. Hij zal bepaalde taken krijgen van de hoofdtrainer en dat zal hij zo goed mogelijk proberen in te vullen. Ik denk dat hij daar zeer voor geschikt is."

Spelers lijken weg te lopen met de rechterhand van kersvers Ajax-coach Erik ten Hag. "Ik denk dat hij open en eerlijk is. Hij kan soms confronterend zijn naar spelers. Ik denk dat spelers dat liever hebben dan dat je eromheen draait", verklaart zijn broer.

"Bij Twente was hij goed met spelers als Ola John, Nacer Chadli, Quincy Promes, noem maar op. Vaak gaat het dan om spelers met individuele kwaliteiten. Met Theo Janssen was hij ook heel goed", besluit Dick Schreuder.